Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Niecko asia fiszer katarzyna sibilska Adam Rakowski natalia MojaNorwegia De Nio Denio YapiYapo (2712 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
retier1 napisał:
barbara67 napisał:
Ja tez nie przepadam za owczym miesem ale pinnekjøtt zwlaszcza røkt jest super a nawet super duper

Ribbe - tluste , tluste tluste

Powiem tak
Chudych pań raczej nie lubią panowie w ....................... Barbaro
w swoim czasie chcemy czuć że coś mamy przy boku oczywiście bez przesady

Zeby nie wyszlo na to, ze jestem jakas fanatyczka odchudzania - bo to mi raczej nie grozi
Zgadzam sie z toba, ze najlepiej "byc w sam raz" - nie za chuda i nie za gruba .
Nie robie objadow dietetycznych ale dostosowuje nasze meny do naszych indiwidualnych potrzeb, a ze jestesmy rodzina aktywna i uprawiamy rozne sporty pilnuje zebysmy sie odzywiali "z glowa" - ale na maly deser tez mamy zawsze miejsce

Np. kromal ze smalcem swojskim + browarek na różne sposoby i w zależności od pogody
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
BiZi napisał:
ostatnio zjadlem "ribbe" i ....sie pozygalem...jak to mozna jesc? , to jest okrutne

Moze to byla ribbe z wybrakowanej swinki

Ja tam moge zjesc ribbe jak musze - przez grzecznosc, ale zeby to sama z siebie przyrzadzac ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Narobiles mi smaku retier na smalec z kiszonym ogorkiem - jadlam taki w lecie w Pl. na jakims jarmarku degustacyjnym czy cos w tym rodzaju - NAM NAM NAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
Narobiles mi smaku retier na smalec z kiszonym ogorkiem - jadlam taki w lecie w Pl. na jakims jarmarku degustacyjnym czy cos w tym rodzaju - NAM NAM NAM

................miało być chyba mniam mniam

Nie wiem czy kiedyś próbowałaś posypanego cukrem,niektórzy mówią że to ochyda mnie tam smakuje taaaaaaaaaaaak różne "cuda" jadło się za bajtla

jak to się mówi,w pozłotku to i g.......... się zje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
Z serii odgrzewam kotleta ale... ma ktoś taki genialny przepis na pinnekjøtt?
Do tematu podchodzę już 3 raz, do tej pory korzystałam z przepisów ściągniętych z neta. Może mi ktoś to opisać jak krowie na rowie ???

Mogę odwdzięczyć się bardzo fajnym i sprawdzonym przepisem na ribbe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Sylwia J
(Jedynka)
Nowicjusz
Nie wiem, czy mój przepis jest genialny, ale jest prosty i nam bardzo smakuje. Zerknij:
jedynkagotuje.blogspot.com/2011/01/pinne...e-suszone-zebra.html

Na tym samym blogu mam również mój przepis na ribbe

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
Jedynka napisał:
Nie wiem, czy mój przepis jest genialny, ale jest prosty i nam bardzo smakuje. Zerknij:
jedynkagotuje.blogspot.com/2011/01/pinne...e-suszone-zebra.html

Na tym samym blogu mam również mój przepis na ribbe

pozdrawiam

Niby poprzednio tak samo pichciłam ale smakowało paskudnie, może dlatego że pine piekłam na ruszcie do ribbe ???
Mimo wszystko dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok